Kiitos Lahti 2017!

100-vuotias Suomi järjesti juhlavuonnaan hiihdon MM-kisat jo 7:ttä kertaa Lahdessa. Juhlakisoista oli kohistu jo pari vuotta etukäteen ja kyseessä olikin koko vuoden suurin urheilutapahtuma täällä Suomessa. Lahden Salpausselällä vietettiin 12 urheiluhuuman, ilon, surun ja juhlahumun täyteistä päivää 22.02. – 05.03.

Miten sinä osallistuis kisahurmokseen? Pääsitkö paikanpäälle kannustamaan Iivo Niskasen maailmanmestaruuskultaan? Vai nautitko kisoista kotisohvalta TV:n välitykselllä? Jos kotisohva oli valintasi, lisäsitkö ehkä hieman jännitystä lyömällä vetoa? Ehkä hyödynsit Vonbets bonuskoodi 2017 -tervetuliaisbonuksen kaltaisen tarjouksen jollakin nettikasinolla, kun asetit panoksesi Krista Pärmäkosken maailmanmestaruushopeasta.

Osallistuitpa kisanautintoon millä tavalla hyvänsä, toivottavasti nautit siitä!

Kiitosta kisajärjestelyistä
Kisojen kokonaiskävijämääräksi nousi hurjat 220 000 henkeä ja tästä huolimatta kisäjärjestelyt ovat saaneet suitsutusta niin kisajoukkueilta kuin kävijöiltäkin. Yleisön tunnelma oli koko kaksiviikkoisen kilpailurupeaman ajan katossa ja palvelut pelasivat moitteetta. Jopa kansainvälisen hiihtoliiton puheenjohtaja Gian Franco Kasper kehui kisojen yleisilmettä, tunnelmaa ja tietysti upeita urheilusuorituksia. Hän myös totesi, että näin loistavasti onnistuneet kisat palauttivat Suomen jälleen hiihtomaailman huipulle.

Kisoja seurattiin televisiosta miljoonayleisön voimin jokaisena päivänä. Salpausselän kisat nousivatkin ihan omalle tasolleen. Kiitos tästä valtavasta, upeasti onnistuneesta urakasta kuuluu kisaorganisaatiolle ja lähes 3000 vapaaehtoistyöntekijälle. Kiitosta ansaitsevat myös Lahden kaupungin asukkaat, yrittäjät ja yritykset, jotka omalla panoksellaan ovat luoneet kotikaupungistaan kutsuvan näyttämön kansainväliselle urheilutapahtumalle. Lahti näytti ehdottomasti kyntensä ja tulee varmasti toimimaan suurten tapahtumien kotipaikkana tulevaisuudessakin.

Lahti 2017 tarjosi huippu-urheilun lisäksi jos minkälaista houkuttelevaa oheistoimintaa; lapsille järjestettiin hulvattomia lumiliikunta mahdollisuuksia, Röllin talvimaa ja tietenkin myös sisäaktiviteetteja. Tangomaailman tähdet tulivat tanssittamaan kisakatsojia monotangossa päivittäin ja kisapäivien hämärtyessä käynnistettiin talven parhaat bileet. After Skissä esiintyivät mm. Antti Tuisku, (joka toimikin kisojen virallisena bändärinä) Brädi ja Disco Inferno. Muina iltoina tunnelmaa kattoon nostattivat esimerkiksi YleX:n mukanaan tuomat Vilma Alina, Disko2000 ja Pete Parkkonen.

Murtomaahiihdon mitalijuhlaa
Suomalaiset napsivat muutamia mitaleita kotikisoista, parhaiten ehkä mieleemme painuivat juurikin miesten murtomaahiihdon 15k:n kullan napannut Iivo Niskanen, ja naisten murtomaan yhdistelmähiihdossa hopealle sivakoinut Krista Pärmäkoski.

Murtomaahiihdon joukkuesprintissä Suomen miehet sijoittuivat kolmanneksi, napaten näin ollen siis pronssisen mitalin, naisten joukkuehiihdon pronssin blokkasi myös kotimainen tiimi. Miesten 50k:n pronssi ojennettiin Matti Heikkiselle.

Tämä tarkoittaa siis 5 mitalia pelkästään murtomaahiihdossa! Näiden kuuden lisäksi suomalaishiihtäjät sijoittuivat 11 kertaa top 12 parhaan joukkoon murtomaahiihdon lajeissa. HYVÄ SUOMI!

Murtomaahiihdon mitalistit
Alta löydät Salpausselän maailmanmestaruuskisojen (Lahti 2017) mitalistit kaikissa murtomaahiihdon kilpailulajeissa.

Henkilökohtaiset mitalit
Miehet:
50k:
1. Alex Harvey (CAN)
2. Sergey Ustiugov (RUS)
3. MATTI HEIKKINEN (FIN)

15k:
1. IIVO NISKANEN (FIN)
2. Martin Johnsrud Sundby (NOR)
3. Niklas Dyrhaug (NOR)

Yhdistelmähiihto:
1. Sergey Ustiugov (RUS)
2. Martin Johnsrud Sundby (NOR)
3. Finn Haagen Krogh (NOR)

Sprintti:
1. Federico Pellegrino (ITA)
2. Sergey Ustiugov (RUS)
3. Johannes Hoesflot Klaebo (NOR)

Naiset:
30k:
1. Marit Björgen (NOR)
2. Heidi Weng (NOR)
3. Astrid Uhrenholdt Jacobsen (NOR)

10k:
1. Marit Björgen (NOR)
2. Charlotte Kalla (SWE)
3. Astrid Uhrenholdt Jacobsen (NOR)

Yhdistelmähiihto:
1. Marit Björgen (NOR)
2. KRISTA PÄRMÄKOSKI (FIN)
3. Charlotte Kalla (SWE)

Sprintti:
1. Maiken Caspersen Falla (NOR)
2. Jessica Diggins (USA)
3. Kikkan Randall (USA)

Joukkuemitalit
Miehet:

Joukkuehiihto:
1. Norja
2. Venäjä
3. Ruotsi

Joukkuesprintti:
1. Venäjä
2. Italia
3. SUOMI

Naiset:
Joukkuehiihto:
1. Norja
2. Ruotsi
3. SUOMI

Joukkuesprintti:
1. Norja
2. Venäjä
3. Yhdysvallat

Post Author: admin